Case la rosu
Construim case la roșu la cel mai înalt nivel de calitate, respectând întocmai proiectul casei dumneavoastră.
Vă invităm să parcugeți câtiva pași importanți din etapa de construire a unei case.
O casă la roșu este definită ca o structură care include existența unei fundații, ridicarea zidurilor și a acoperișului, fără finisaje și instalații electrice sau sanitare, finisată doar la exterior, nu și la interior. Denumirea vine de la culoarea cărămizii care nu este tencuită, însă denumirea se extinde și pentru constructii din beton și alte materiale. Este o etapa în care puteți trece cu brio prin serviciile noastre, având în vedere personalul calificat dar și logistica de care dispunem. Imediat după semnarea actelor necesare și obținerea aprobărilor, poți stabili o întâlnire cu echipa care se va ocupa de construcție.
Pentru ca lucrurile să evolueze firesc, este important să stabilești numărul de nivele, poziționarea casei, modul de compartimentare și materialele care urmează a fi folosite. Mai jos sunt principalele etape ale construirii unei case la roșu, în ordinea executării lor.
1. Turnarea fundației
Un element important în construcția unei case este fundația. Aceasta este poate una dintre cele mai dificile etape. În primuă fază se va săpa terenul, potrivit cotelor din proiect. Ulterior, se trece la executarea armăturilor și montarea conductelor pentru utilități. Următorii pași sunt decofrarea, umplerea fundației cu pietriș și pământ, turnarea straturilor pentru termoizolare și hidroizolare, precum și turnarea plăcilor pentru fundație.
2. Izolații
Deobicei se aplică 3 categorii de izolații și anume: izolații hidrofuge, izolații termice și izolații fonice. Izolațiile hidrofuge au drept scop protejarea casei de umezeală și acțiunile sale distrugătoare. Pentru a evita ca apa să pătrundă în zidărie, se apelează la izolații orizontale, formate din unul sau mai multe straturi așezate între fundație și beton. Dacă dorești o casă cu subsol sau pivniță, unde umezeala poate trece prin pereți, se merge pe varianta izolației verticale. În cazul caselor cu terase sau balcon, sunt, de asemenea, necesare izolații. Izolarea fonică/acustică este necesară pentru a evita pătrunderea zgomotelor dintr-o încăpere în alta sau din interiorul în afara casei și invers. Izolația termică este folosită pentru a proteja clădirea împotriva frigului și căldurii.
3. Zidăria
Deobicei,se optează pentru materiale de construcție durabile, precum BCA sau cărămidă, care vor face față cu succes factorilor externi. Mai apoi, se realizează o structură solidă, din ziduri și stâlpi (elemente verticale) și planșee (elemente orizontale). Blocurile din BCA sunt renumite pentru usurinta cu care pot fi puse in opera. Gradul de termoizolare nu este atât de bun ca în cazul cărămizilor sau blocurilor ceramice, însă cu măsuri simple de izolație termică se poate aduce la un nivel foarte bun. Scheletul de susținere poate fi realizat din lemn, oțel sau beton armat. Următorul element îl reprezintă planșeele dintre etaje. Acestea se așază deasupra fiecărui etaj și au rol despărțitor între etaje. Pot fi realizate din lemn, beton armat și oțel. Următorul pas este realizarea pereților despărțitori și a coșului.
4 Realizarea scărilor interioare
Primul pas în realizarea scărilor interioare este măsurătoarea. În funcție de spațiul disponibil, se va pune grinda longitudinal, pentru a susține treptele. Scara de interior se realizează din lemn, ciment, metal sau alte materiale, în funcție de preferințe.
5. Construirea mansardei
Ridicarea mansardei se face doar după aprobarea unui specialist care a efectuat un studiu de fezabilitate înainte de începerea construcției. Astfel, se va asigura că structura de rezistență poate suporta o astfel de construcție. În general, se folosesc materiale ușoare, mai ales lemn. Acesta este ușor, estetic și accesibil. Vara, lemnul va oferi răcoare, iar iarna, va contribui la menținerea căldurii.
6 Construirea acoperișului
Acoperișul este elementul final al unei case la roșu. Șarpanta din primele etape ale construirii casei la roșu are rolul de a susține acoperișul. Proiectarea corectă și realistă a șarpantei previne prăbușirea acoperișului, în cazul unor furtuni sau al unei cantități semnificative de zăpadă. Odată montată șarpanta, vei putea alege tipul de învelitoare. Aceasta poate fi realizată din țiglă, tablă sau șindrilă. După montarea structurii de rezistență, pasul următor este acoperirea căpriorilor cu astereală. Acestea sunt scânduri cu rol de suport pentru învelitori. Dacă învelitoarea are o greutate redusă, astereala poate fi realizată din lemn.